Padel

Lid worden
 • Let op! Op dit moment hanteren we een ledenstop voor senioren. Wanneer je je aanmeldt, kom je op een wachtlijst terecht en wordt er contact opgenomen zodra er weer plek is. We vragen je om wel het lidmaatschapsformulier in te vullen, zodat we de wachtlijst kunnen bijhouden en de aanmelding om kunnen zetten in een lidmaatschap.


  PADEL BIJ TV SCHUYTGRAAF

  Padel is een razendsnel opkomende racketsport met kenmerken van tennis en squash. In Spanje wordt padel inmiddels al meer gespeeld dan tennis! Sinds kort beschikt TV Schuytgraaf ook over 3 padelbanen! 

  Wat is padel?

  Het speelveld (kunstgras) is kleiner dan een tennisbaan.
  Padel is een combinatie van tennis en squash. Je speelt 2 tegen 2 op een baan van 10 x 20 meter met 4 glazen wanden. Het gebruik van de wanden om de baan heen geeft een extra dimensie aan het spel en staat dus garant voor snelle en spannende rally's.

  De bal moet over het net op de speelhelft van de tegenstander geslagen worden, zonder dat de bal éérst het glas of hekwerk raakt. De bal blijft in het spel wanneer deze eerst de grond raakt en de bal mag daarna het glas of hekwerk raken. Volleren en smashen is natuurlijk toegestaan.

  De puntentelling is zoals bij tennis. Serveren uitsluitend onderhands waarbij de bal eerst de grond moet raken.

  Voor wie is padel?

  Padel kan op alle mogelijke niveaus en op alle leeftijden worden gespeeld.
  Jong of oud. Ervaring met raketsporten of juist niet, met padel kun je direkt aan de slag.

  Voor padel gebruik je geen normale tennisrackets en tennisballen !!

  Afhangen en reserveren:
  De baan kan afgehangen worden door leden van TV Schuytgraaf via de Clubapp. Hierop staan de 8 tennisbanen en de 3 padelbanen aangegeven.

  Het betreden van de padelbaan graag op schone tennisschoenen !!! 

  Veel plezier op de padelbaan!