Tenniskids

Lid worden
 • Wat is Tenniskids?
  Tenniskids wil kinderen op een leuke manier laten kennis maken met tennis. Het is een hele afwisselende manier van tennis spelen dat gebruikt kan worden voor kinderen van 4 t/m 10 jaar en alle niveaus en waarbij baanlengte, racketlengte en ballen worden aangepast aan het niveau en de leeftijd. Tenniservaring is dus niet nodig.

   

  Waarom Tenniskids?
  Kinderen die voor het eerst gaan tennissen en gelijk beginnen op een groot veld verliezen snel hun interesse. De rally´s zijn kort, de ballen stuiteren over hun hoofd en ze zijn het langste bezig met ballen rapen. Tenniskids is speciaal ontworpen voor kinderen, speelt in op leeftijd en niveau en werkt spelenderwijs.

   

  Spelenderwijs leren
  Kids leren op een natuurlijke manier. Ze zijn nieuwsgierig, creatief en fantasierijk. Daarbij spelen ontdekken en verwonderen een belangrijke rol. Uit onderzoek blijkt dat vaardigheden als rennen, springen, balanceren, coördinatie, gooien en vangen heel belangrijk zijn om tot een optimale sportontwikkeling te komen. Bij Tenniskids komen al deze vaardigheden aan bod. De gebruikte materialen en de opbouw van de verschillende fases maken dat de kids worden uitgenodigd en geprikkeld zichzelf te ontwikkelen tot allround sporters. Kijk op www.tenniskids.nl voor meer achtergrondinformatie.

   

  TennisKids methode voor de jeugd (t/m 12 jaar) van TV Schuytgraaf

  Onder de naam Tenniskids verzorgt House of Tennis een trainingsprogramma voor de jeugd t/m 12 jaar bij TV Schuytgraaf. Tenniskids is speciaal gemaakt om jonge kinderen op een speelse en leuke manier kennis te laten maken met tennis. Tenniskids gebruikt de drie kleuren van het verkeerslicht: rood, oranje en groen, die de voortgang van de kinderen in kaart brengt. Het belangrijkste principe van dit programma is dat je de kinderen op een aangepast veld, met aangepaste rackets en ballen het tennisspel aanleert. Hierdoor zijn zij sneller in staat om het spel te gaan spelen en het stimuleert de kinderen om zelf veel te oefenen. Onze trainers hebben de workshops gevolgd en zijn vaardig in het lesgeven m.b.v. deze methode.

   

  Voor de kinderen wordt het helemaal leuk om allerlei dingen te verdienen bij het goed uitvoeren van oefeningen. Hierdoor worden de kinderen erg gestimuleerd om te oefenen. Wanneer alle oefeningen binnen een bepaalde kleur goed zijn uitgevoerd, krijgen de kinderen een speciaal diploma bij de overgang naar een nieuwe kleur. Zie ook de website www.tenniskids.nl

   

  Tenniskids is geheel afgestemd op de leeftijd en mogelijkheden van kinderen. Vier kleuren brengen hun vooruitgang in kaart: blauw, rood, oranje en groen. Bij iedere kleur horen andere leeftijden, baangroottes en balsoorten.

  De Tenniskids trainingen wijken niet alleen qua lesmethode af van de reguliere tennistrainingen, maar kinderen kunnen gedurende het hele jaar met Tenniskids lessen starten, en niet alleen aan het begin van een nieuw seizoen. De groepen variëren in grootte gedurende het seizoen, waarbij we een vaste gemiddelde lesprijs hanteren tot aan het einde van het tennisseizoen (afhankelijk van het resterende aantal lessen tot aan het seizoenseinde).

   

  De materialen die tijdens de training worden gebruikt sluiten aan bij de competitie waaraan de kinderen automatisch mee (kunnen) doen. Ook worden er op en buiten de club aanvullende Tenniskids activiteiten georganiseerd die passen bij de lesmethode. Tenniskids is dus meer dan alleen een trainingsmethode en zal elk kind razend enthousiast voor tennis maken!

  Om deel te kunnen nemen aan Tenniskids, is een lidmaatschap van onze vereniging vereist.