Gevolgen aanscherping Corona-maatregelen per 4 november

Lid worden
 • Beste leden,

   

  Naar aanleiding van de kabinetsmaatregelen die 4 november om 22 uur ingaan, willen we graag richting jullie communiceren wat het voor jullie en TV Schuytgraaf betekent. We vragen jullie om onderstaande goed door te lezen en je te houden aan de afspraken. Op die manier kunnen we allemaal veilig blijven spelen. Vooralsnog zijn deze maatregelen de komende twee weken van kracht. Wij houden de ontwikkelingen uiteraard scherp in de gaten.

   

  Dubbelen

  Dubbelen is helaas niet meer toegestaan. Het is alleen nog mogelijk om te enkelen op de tennis- en padelbaan. Dit geldt ook voor mensen uit hetzelfde huishouden. Het is alleen toegestaan om te dubbelen met een kind onder de 18 jaar uit je eigen huishouden.

  Voor de jeugd t/m 17 jaar verandert er niets, zij mogen wel dubbelen.

   

  Wat betekent dit voor tennisles?

  Helaas betekent dit dat ook groepslessen maximaal met 2 personen mogen zijn. Gelukkig is dit exclusief de trainer, waardoor trainingen in aangepaste vorm wel door kunnen gaan. In overleg met House of Tennis, is gekozen om de lesgroepen te splitsen in 2 groepen van 2 mensen die om de week trainen. Dus jouw groep splitst zich waardoor je 1 keer per 2 weken een les hebt met 2 mensen. Hierdoor kunnen de lessen doorgaan en je krijgt twee keer zoveel aandacht en ballen te slaan.

  Voorlopig zijn de maatregelen voor 2 weken afgekondigd. Indien deze maatregelen voor langere tijd verlengd worden, gaan we opnieuw kijken naar de (on)mogelijkheden en wat wenselijk is.

  Voor onze jeugd t/m 17 jaar verandert er niets en kunnen gewoon in de bestaande groepen trainen.

   

  Wat betekent dit voor padelles?

  Helaas betekent dit dat ook groepslessen maximaal met 2 personen mogen zijn. Gelukkig is dit exclusief de trainer, waardoor trainingen in aangepaste vorm wel door kunnen gaan. In overleg met Padel Brabant, is gekozen om ook hier de mogelijkheid te bieden om de lesgroepen te splitsen in 2 groepen van 2 mensen die om de week trainen. Dus jouw groep splitst zich waardoor je 1 keer per 2 weken een les hebt met 2 mensen. Hierdoor kunnen de lessen doorgaan en je krijgt twee keer zoveel aandacht en ballen te slaan. Omdat de padellessen nog niet begonnen zijn, wordt er met iedereen contact opgenomen om te overleggen over deze optie.

   

  Afhangen

  Het afhangen blijven we op dezelfde manier doen als we tot nu toe hebben gedaan, maar dan kan je alleen een enkelpartij van 30 minuten afhangen. Dat betekent digitaal via de clubapp afhangen, maximaal 1 week vooruit en maximaal 1 reservering per persoon per keer. Vanwege de drukte op de banen, willen we iedereen nogmaals vriendelijk verzoeken om reserveringen op tijd te annuleren als de afspraak toch niet doorgaat. Afhangen is alleen toegestaan met de personen die ook daadwerkelijk meespelen, dus geen banen reserveren met pasjes van anderen graag.

   

  Looproute

  De looproute op het sportpark blijft ook hetzelfde. Dat betekent dat je langs de skeelerbaan naar de tennisbanen loopt. Bij het weggaan loop je langs de tribune van het hoofdveld van de Arnhemse Boys. Het is niet de bedoeling dat je vanaf de tennis/padelbanen achter de kantine langs loopt. Vanuit de padelbanen en tennisbanen 1-3, loopt je altijd eerst weer langs de kantine. Uiteraard alles met inachtneming van 1,5 meter waarbij we elkaar de ruimte geven.

   

  Kleedkamers en toiletten

  De hal in de kantine zal met de pas te openen blijven. Op die manier kan gebruik gemaakt worden van het toilet als het echt noodzakelijk is. De huidige regels blijven hiervoor gelden dat je alles na gebruik desinfecteert. De kleedkamers zullen dicht blijven.

   

  Verlichting van de banen

  De verlichting van de banen blijft bereikbaar in de hal van de kantine. Vriendelijk verzoek om alleen de verlichting te gebruiken als die baan ook daadwerkelijk gebruikt wordt. Graag de verlichting ook weer uitzetten als je als laatste het baanblok of de padelbanen verlaat. LET OP: de baanverlichting staan niet meer op timers, waardoor de verlichting soms de hele nacht blijft branden en dat is zonde van de energie.

   

  Zoals gezegd zijn we ontzettend blij dat we, in enkelspelvorm, kunnen blijven tennissen en padellen. Zolang iedereen de afspraken nakomt en rekening met elkaar houdt, kan er voorlopig veilig gespeeld worden. Uiteraard is het uiteindelijk aan de overheid om te beslissen of tennis en padel door kan gaan of niet en of dubbelen weer mag of niet.

   

  Als er vragen zijn, dan kunnen jullie die altijd stellen bij het bestuur via de mail (info@tvschuytgraaf.nl) of via andere kanalen.

   

  We wensen jullie veel veilig sportief plezier op de banen.

   

  Het bestuur van TV Schuytgraaf

   

     Terug naar overzicht