Twan neemt afscheid..

Lid worden
 • TV Schuytgraaf, een club die in mijn hart zit

  Beste tennissers, ouders, vrijwilligers, kinderen,

   

  In de afgelopen jaren ben ik werkzaam geweest op een voor mij erg bijzondere vereniging: TV Schuytgraaf. In deze jaren heb ik de ontwikkeling van cultuur en sfeer van dichtbij meegemaakt en het is er een die ik op weinig andere verenigingen heb gezien.  De mensen zijn toegankelijk, vriendelijk en helpen graag een ander, of dit nu iemand is die al jaren lid is,  of iemand die voor het eerst komt tossen. Hoe fijn is dat, dat je zo welkom wordt geheten als je net lid wordt op een nieuwe club. Zelf heb ik dit welkom ook ervaren toen ik in 2011 voor het eerst training mocht komen geven. Want TV Schutgraaf heeft veel ontwikkeling doorgemaakt, maar ikzelf ook. Toen ik hier begon heb ik naast Wout Peters als hoofdtrainer(die mij tevens veel geleerd heeft in mijn stageperiode) 1,5 jaar training gegeven aan volwassenen in de avonden. Ik heb in die periode al een hoop mensen leren kennen. Na deze periode ben ik twee jaar als ZZP’er actief geweest op een andere vereniging, totdat er een telefoontje van de voorzitter kwam. Hij zag het zitten, samen met House of Tennis, om mij als hoofdtrainer aan te stellen. Buiten het feit dat ik vereerd was, leek het mij een geweldige uitdaging.
  April 2015 ging ik van start. In de eerste 3 maanden heb ik Ingmar iedere dag gebeld, omdat ik zoekende was in allerlei zaken. Ik kan nog steeds niet geloven dat Ingmar niet gek werd van mij (al zal hij dit blijven ontkennen). Hij heeft mij enorm op weg geholpen om mijn draai te vinden op de club. Ook House of Tennis heeft mij erg goed ondersteund in mijn ontwikkeling als trainer.

   

  Als hoofdtrainer heb ik veel mooie dingen zien gebeuren. De jeugd heeft zich in de afgelopen jaren vermenigvuldigd, waar je als club trots op mag zijn. Met veel van jullie heb ik heel veel uren op de baan mogen staan. Met sommigen twee of zelfs drie keer per week. Wat hebben we een gave tijd gehad samen. Het kon ook weleens botsen, maar dat hoort er bij en ook daar leert iedereen van. Ik heb heel veel van jullie geleerd! Hopelijk jullie andersom ook wat van mij;-). Ik ga jullie ontzettend missen, toppers.

   

  Er is bij de jeugd een grote ‘harde kern’ die graag aanwezig is bij iedere activiteit en competitiewedstrijd. Deze wordt zelfs nog steeds groter. Dit kan ook bijna niet anders met deze jeugdcommissie. Wat een tijd en energie stoppen mensen er toch in, buiten hun drukke schema’s van werk en gezin. Eén woord: klasse.

   

  Aan vrijwilligers is er sowieso geen gebrek op de club. Als ik alle namen op moet noemen, ben ik nog wel even bezig. Ik vind het bewonderingswaardig hoe goed TV Schuytgraaf functioneert, alleen op vrijwilligers. Door de jaren heen heb ik gezien dat iedere vrijwilliger met plezier iets voor de club doet, dat is mooi om te zien. Ik wil ook jullie via deze weg bedanken, voor alle inzet.

   

  Door de rare tijd waar we ons nu in bevinden, zullen we elkaar de hand niet kunnen schudden. Ook kunnen we voorlopig niet in een grotere groep met een drankje samen afsluiten. Dat vind ik erg jammer, maar dat moment komt zeker nog.

   

  Er zijn teveel mensen om te noemen die ik wil bedanken voor de geweldige jaren. Wie ik wel heel graag nog wil noemen, is mijn tennisteam. Mannen van heren 1, jullie zijn topgasten. Ook in de periode toen ik even geen trainer was bij TV Schuytgraaf, mocht ik met jullie gewoon competitie blijven spelen. Dit hebben we lang volgehouden samen en het zou geen straf zijn om dit nog jaren vol te moeten houden.

   

  Maar… er is een tijd van komen en een tijd van gaan. Het is tijd voor een volgende stap: om mijn eigen tennisschool te gaan starten en daarin mijn passie ergens anders verder uit te dragen. Tennisschool Slagvaardig zal starten bij LLTV in Lent. Hier heb ik enorm veel zin in, samen met mijn compagnon.

   

  We spreken en zien elkaar zeker nog in de toekomst.

   

  Het ga jullie goed!

  Twan

     Terug naar overzicht